zondag 5 oktober 2014
No-bake stroopwafel (cheese)cake
Ontzettend lekker! En je kan dit ook met andere koekjes variëren. Bijvoorbeeld oreo koekjes of bastogne koeken. Wat ik zelf wel zou aanpassen is de bodem. Ik zou de bodem niet van stroopwafels doen die gesmolten zijn. Ik kreeg de taart niet echt goed aangesneden. Doordat de bodem gecarameliseerd was, kwam ik er nauwelijks doorheen met een mes. Dus ik zou óf de stroopwafels heeeel kort in een pan opwarmen óf een pak maria biscuitjes en ongeveer 80 gr boter (gesmolten) mixen en als bodem gebruiken en daarboven op verkruimelde stroopwafels en dan de eerste laag monchou ;)! Succes!
Benodigdheden:
3 pakken stroopwafels
600 gram monchou (op kamertemperatuur en even losgeklopt)
50 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 el kaneel
500 ml slagroom
twee zakjes klopfix*
bakvorm van ongeveer 23 cm
Bereidingswijze:
*Klopfix is een slagroomversteviger die voorkomt dat slagroom inzakt. Dit hoef je niet per sé te gebruiken.
Neem 2 pakken stroopwafels. Bewaar 1 pak stroopwafels voor de garnering. Hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom en de klopfix stijf en voeg hier de monchou, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Proef vooral even goed, want dit is al heerlijk. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt. Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het monchou-mengsel overheen en strooi wat stroopwafel-brokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, enzovoorts. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.
Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Enjoy!
Bron: www.culy.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten