dinsdag 18 november 2014

"Moist" pine-apple bundt cake


Moist... ik las een keer bij iemand dat er geen goed Nederlands woord voor moist is en dat klopt, dat is er niet. Of in ieder geval ik ben het nog nooit ergens tegen gekomen. Maar deze cake is fluffy, maar ook "moist" en je kan er allerlei soorten fruit in doen! Heerlijk!


Benodigdheden (voor 15-20 personen):
300 gr boter
100 gr amandelmeel
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr suiker
6 eieren
ananas stukjes
Snuf zout

Materialen:
Tulband vorm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Ga net zo lang door tot het mengsel wit van kleur is.
Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar. Het lijkt alsof het mengsel gaat schiften, dit is niet erg. Komt allemaal goed.
Mix het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout nog even kort door de massa. Zorg dat het één geheel is. Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter. Snij de ananas in stukjes en verdeel het over het cake mengsel en giet dit in de vorm. Bak de taart in ongeveer 60 - 75 minuten af in de voorverwarmde oven. Dit verschilt wel eens per oven. Ik heb deze cake zelfs nog omgedraaid uit de vorm nog 15 min extra in de oven op 140 °C, omdat hij nog niet goed gegaard was. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Als de bovenkant te snel bruin wordt dan kan je de bovenkant eventueel afdekken, zodat hij niet zwart wordt van boven. Garneer eventueel met wat poedersuiker. Of maak met wat poedersuiker en ananas sap een glazuur en giet er over heen. Enjoy! 

Bron: uitpaulineskeuken.com (gedeeltelijk)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten