donderdag 5 februari 2015

Spruitjes op een spiesje


Ik hou van spruitjes. Sommige mensen zullen dat niet begrijpen, maar ik hou er echt van hahaha. Soms snoep ik ze zo uit de pan. Je kan er ook zoveel mee variëren; lekker wokken, stamppot mee maken of een lekkere ovenschotel. Hier in ieder geval weer een idee hoe het ook kan :).


Benodigdheden:
8 plakjes ontbijtspek       
500 gr spruitjes
2 el boter   
50 ml droge witte wijn
150 ml groentebouillon
peper
zout

Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en kook ze bijna helemaal gaar. Prik de spruitjes op de spiesjes en rijg de spek er tussendoor. Verhit de boter in de pan en bak de spiesjes aan beide kanten goudbruin.  Blus dan af met de wijn en groentebouillon en laat ze 15 minuten gaar stomen. Zo simpel is het! Lekker met een dipsausje als snack of heerlijk als bijgerecht bij een lekker rijstgerecht of een goed stuk vlees. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten