woensdag 29 april 2015

Maïsbrood met kaas en pepers


Mijn eerste maisbrood (cornbread) met pepers en ik ben verliefd! Wat is dit lekker! Dit recept heb ik gemaakt naar aanleiding van de #missgingerishchallenge ! @missgingerish (instagram) roept mensen op om uit je kookboeken te gaan koken (die vaak liggen te verstoffen in de kast); super initiatief! Dit lekkere recept is van Jamie Oliver uit het kookboek Jamie's Amerika. Wil je ook mee doen? Neem dan een kijkje op www.missgingerish.com
Ik heb trouwens rode pepers gebruikt en een groene jalapeno peper, want de groene pepers waren op in de winkel. Ook gebruikte ik een blik maïs (even uit laten lekken) in plaats van 2 hele kolven. Als je dit de volgende dag wil eten, leg het dan even onder het tosti apparaat of verwarm het even in een pan; lekker met een eitje erbij ;)!


Benodigdheden (voor 10 personen):
60 gr boter
2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
2 maïskolven 
4 grote eieren, liefst biologisch of vrije uitloop, geklutst
325 gr grof maismeel of polenta
2 1/2 dl volle melk
1 tl bakpoeder
6 el bloem
zeezout en zwarte peper uit de molen
140 gr vers geraspte oude Cheddar of Goudse kaas 
3 verse groene pepers, waarvan 2 zonder zaadjes en fijngehakt  en 1 in dunne ringetjes gesneden
olijfolie

Bereidingswijze: 
Verhit je oven tot 200 °C/gasovenstand 6. Smelt de boter  in een koekenpan op een matig vuur en doe er de uienringen bij. Laat ze 15-20 minuten zachtjes bakken, tot ze gekarameliseerd zijn, goudbruin en kleverig zijn. Bereid intussen vast de maïs voor. Zet een kolf ondersteboven op een snijplank en haal er voorzichtig een mes langs om de korrels eraf te halen. Doe dit ook met de tweede kolf. Doe de korrels bij de uienringen in de pan en laat ze 5 minuten meebakken. Haal de pan van het vuur en laat de ui en maïs  een paar minuten afkoelen. Meng in een grote kom eieren, maïsmeel, melk, bakpoeder, bloem en een flinke snuf zout en peper en het grootste  gedeelte van de geraspte kaas. Klop goed door elkaar en roer er vervolgens de afgekoelde ui en maïs en de twee fijngehakte groene pepers door. Vet een ronde taartvorm van 22 cm in met wat olijfolie, bekleed de bodem met bakpapier en giet hem vol met het mengsel. Strooi er het in ringetjes gesneden pepertje overheen, zet de vorm in de oven en bak het brood 35 minuten. Haal het ongeveer 10 minuten voordat het klaar is uit de oven, strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet nog even terug. Als het uit de oven komt, moet je het brood eerst 15 minuten in de vorm laten afkoelen; serveer het vervolgens op het rooster of serveerschaal. Dit brood is vooral waanzinnig lekker als het nog een beetje warm is. 
Enjoy! 

Bron: Jamie's Amerika


Geen opmerkingen:

Een reactie posten