zaterdag 4 juli 2015

Honey salted chick peas


Een voedzame en een gezonde snack. Je hebt het ook nog eens zo gemaakt. Ook erg lekker door een salade of op een belegd broodje. Neem bijvoorbeeld wat kip die je over hebt van de vorige dag en beleg er een broodje mee. Ondertussen heb je dan al deze kikkererwten gemaakt. Leg er wat op het broodje en eet smakelijk zou ik zeggen hahaha. En gebruik ze in een salade als croutons. Lekker met balsamico-azijn of -stroop. Als je een beetje op je voeding wilt letten is het ook lekker on gewoon zo te snacken. Let dan wel op de hoeveelheid honing ;).


Benodigdheden:
1 blik kikkererwten (400gr)
1 el pindakaas
2 1/2 el zonnebloemolie    
2 el honing
1/2 tl tijm     
peper
zout               

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten een paar goed om en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg de pindakaas, olie, honing, tijm en peper&zout (naar smaak) samen in een kom en mix tot 1 geheel. Voeg dan de kikkererwten toen en mix even goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kikkererwten dan op de bakplaat. Bak ze voor ongeveer 30 minuten. Schenk er nog wat honing over en strooi wat zout erover. Enjoy!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten