dinsdag 2 februari 2016
Sinaasappel cake met chocolade ganache
Ik heb even een paar weken wat minder gebakken dan dat ik normaal deed en kwam erachter dat ik wel mijn eieren even op moest maken voor de datum. En het enige wat ik kon bedenken is een cake maken hahaha. Dus zo gezegd zo gedaan. Het enige verschil met de andere cake is dat over deze
cake een chocolade ganache zit; een soort chocolade glazuur die suuuuper simpel is om te maken. Voor de cake met de witte glazuur maak je de cake precies hetzelfde alleen het glazuur is met poedersuiker. Deze cake kan je terugvinden als je zoekt op sinaasappel cake en daar vind je hoe je de glazuur moet maken.
Simpel en lekker en echt ik blijf goeie reacties krijgen over deze cake. Dus heb je een keer eieren die op moeten dan kan je er dit mee doen :D.
Benodigdheden;
150 gr boter, kamertemperatuur
150 gr suiker
6 eieren
250 gr bloem, gezeefd
2 goede tl bakpoeder
1 dl olie
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
Ganache:
250 ml slagroom
250 ml pure chocolade
eventueel wat sinaasappelrasp
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een goed keer door. Voeg dan de sinaasappel sap en rasp toe en mix een laatste keer goed door. Bekleed een bakblik met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. Giet de mix in het bakblik. Bak in ongeveer 60 min goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Verwarm 250 ml slagroom in een pan, maar laat niet koken. Breek ondertussen 250 gr pure chocolade in een kom. Giet de warme slagroom over de chocolade en roer dit door, zo smelt de chocolade. Giet dit over de cake en laat hard worden. Je kan dit nog leuk bekleden met sinaasappel schijfjes of misschien snoepjes. Of je raspt nog wat sinaasappel erover heen (doe dit voordat het hard is geworden). Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten