woensdag 14 mei 2014

Appel-bosbessen cake

Appel-bosbessen cake

Een makkelijk, maar erg lekker recept ben ik achter gekomen! Het frisse van de appel en bosbessen, tegenover het heerlijke, zoete van de cake.


Benodigdheden:
225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
165 gram witte basterd suiker
125 gram boter, kamertemperatuur
1 tl vanille extract
2 eieren
125 ml melk
1 appel, gewassen, in dunne plakjes
1 kopje bosbessen, diepvries of vers
2 el rietsuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 C.
Mix het zelfrijzend bakmeel, de basterd suiker, boter, vanille, eieren en melk tot een glad geheel met een mixer.
Vet een bakblik (ongeveer 22 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Vul het bakblik met de mix. Verspreid hier bovenop de appelschijfjes en bosbessen en bestrooi met de rietsuiker. 
Bak in ongeveer 45 minuten gaar of totdat de cake mooi goudbruin van buiten en droog van binnen is.
Lekker met een dot slagroom of een bol vanille ijs.

Bij mij was de cake niet in 45 min gaar, maar ongeveer 1,5 uur. Hij gaarde van binnen niet goed. Ik heb na 60 min de temperatuur op 140 C gezet, zodat de bovenkant niet zwart zou worden, maar wel gaar van binnen. Check goed met een saté-prikker of een scherpe, dunne mes in het midden van de cake of deze nog vochtig eruit komt. Zo ja nog even terug de oven in en zo nee dan kan de cake eruit! Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten