woensdag 14 mei 2014

White chocolate rocky road candybar

White chocolate rocky road candybar. Ja ja een mond vol! En heeeel erg lekker! Dit is een beetje een ideetje van mijzelf. Ook lekker simpel.


Benodigdheden: 
250 gram witte chocolade
125 gram boter
Cranberry's
Notenmix
Mini-marshmallows

Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukken en snijd ook de boter in stukken. Smelt de chocolade en boter au-bain marie (dit leg ik zo even uit). Bekleed ondertussen een bakblik van ongeveer 24 cm met bakpapier. Verspreid hier de cranberry's, notenmix en mini marshmallows over. Giet hier de gesmolten chocolade over en laat op een droge plek afkoelen. Dit is echt zo ontzettend lekker én simpel! Je kan natuurlijk van alles lekker toevoegen of melk of pure chocolade gebruiken. Ik hoop dat jullie het een keer gaan proberen, let me know! 

Au Bain Marie:

Stap 1: Doe een laagje water in een pannetje en zet deze op een warmtebron. Het water mag niet koken, maar moet wel bijna koken zodat het wel heet genoeg is.
Stap 2: Zet de kom op de pan en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Als je kom het water raakt kan het verwarmen te snel gaan.
Stap 3: Doe hetgeen dat je wilt smelten in de kom.

Tip: Mocht de chocolade gaan schiften als je het verwarmt, voeg dan wat koude melk toe. Een scheutje is genoeg. Haal het kommetje van het vuur en mix goed met een garde, totdat de chocolade weer "normaal" wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten