maandag 19 mei 2014

Home made curry en rijst ff anders

Home made curry en rijst ff anders

Zodra je deze eigen gemaakte kruidenmix in de pan doet, komt er zo'n ontzettend, heerlijke geur vanaf.. niet normaal. Of in ieder geval dat vind ik dan ;).. Echt super lekker en ook weer simpel!

Benodigdheden (6 personen):
1 stuk gember ( ongeveer zo groot als je duim)
1 rode peper
takjes verse koriander (houdt wat over voor de rijst)
3 tomaten
1 blik kokosmelk
3-4 bosuitjes
1 teen knoflook
600 gram kipfilet(3-4 stukken)
1 pak rijst
Zak doperwten (diepvries)
1 rode paprika
 zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de gember en snijd doormidden. Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten en bosuien doormidden en pel de knoflook. Doe nu dit alles in de blender of een keukenmachine en mix op hoge snelheid goed door. Voeg nu de koriander toe en wat zout en mix weer goed totdat het een geheel is. Kook ondertussen de rijst zoals je gewend bent.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de paprika in stukken en voeg toe aan de kipfilet. Voeg ook de kruidenmix toe en laat lekker pruttelen en indikken op medium hoog vuur voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen is je rijst ook al klaar. Voeg hier een halve zak doperwten zo uit de diepvries aan toe en roer goed door de rijst. Doe de deksel weer op de pan. De doperwten garen nu door de warmte van de rijst. Voeg na ongeveer 10 minuten de overgebleven koriander toe. Klaar! 
Als je niet zo van koriander houdt zou ik er niet te veel in doen, je kan later altijd nog wat op je bord strooien. Ook lekker om hier bloemkool aan toe te voegen als je daar van houdt. Die zou ik wel eerst even kort koken en dan toevoegen net voor dat je de kruidenmix in de pan doet.
Opdienen en eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten