zaterdag 24 mei 2014

Rainbow vanilla cheesecake barsIk kan niks anders zeggen dan: gewoon heerlijk! Een klein, vrolijk hapje cheesecake. Je hoeft geen kleurtjes te gebruiken natuurlijk, maar het maakt E wel een stuk vrolijker ;)!


Benodigdheden:
30 met vanille crème gevulde koekjes (zeeman; 3 pakken van 72 gram .)
90 gram boter (+ wat om in te vetten)
300 gram roomkaas
175 gram suiker
3 eieren
3 el zure room
1 1/2 tl vanille extract
3 el bloem
4-6 kleurstoffen ( wat je zelf leuk vind)

Bereidingswijze:
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter in een pan. Bekleed een springvorm van ongeveer 22 cm of een vierkante bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Meng nu de gemalen koekjes door de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. 
Mix nu de roomkaas en suiker tot een smeuïg geheel. Voeg dan de zure room, eieren, bloem en vanille toe en mix goed door tot een mooi geheel. Verdeel de helft van de mix over de koekjes laag in de springvorm en verdeel de andere helft over 4 bakjes. Voeg aan elk bakje de kleur die je wilt gebruiken toe. Verdeel nu elke kleur willekeurige over de "gewone" laag. Gebruik een puntmesje om de kleuren "swirls" te geven en in elkaar over te laten lopen. Steek het mesje niet te diep anders meng je de gekleurde laag met de witte laag. 
Bak in 45-50 minuten op 160 C. Laat afkoelen voor minimaal 2 uur en laat daarna opstijven in de koelkast voor zeker 4 uur. 
Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten