vrijdag 30 mei 2014

Fruit&cream pie

Fruit&cream pie

My oh my indeed... vers deeg, home made banketbakkersroom en vers fruit ( waardoor het nog wat gezond lijkt ;) maken deze taart echt super. Ik had best wat eigeel over van het maken van mijn merengue taart (zie post hiervoor) en wilde niks weggooien natuurlijk en aan de hand daarvan heb ik deze taart verzonnen. Best een makkelijk receptje ;). 


Benodigdheden:
Bodem: 
75 gr boter
4 el poedersuiker
125 gr bloem
banketbakkersroom:
6 eigelen
75 gr bloem
150 gr suiker
750 ml volle melk
2 vanillestokjes
topping:
Fruit; appel, frambozen, kiwi of aardbeien,  peer, banaan wat je maar lekker vindt.

Bereidingswijze:
Bodem:
Verwarm de oven voor op 180 C. Kneed de boter,  bloem en poedersuiker tot een deeg. Vet de bakvorm (ik heb een quiche vorm gebruikt) in met wat boteren leg een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel dit over de vorm, prik wat gaatjes in het deeg en bak in plus minus 15 minuten in de oven. Er hoeft geen steunvulling in (bakbonen).
Banketbakkersroom:
Klop met een mixer of garde de eierdooiers, bloem en een klein beetje melk tot een gladde, gele massa. Doe de rest van de melk in een pan en breng aan de kook, voeg de suiker toe en het merg van de vanille en roer totdat deze zijn opgelost. Giet dan beetje bij beetje de warme melk bij de eierdooiers en blijf ondertussen goed kloppen anders ontstaan er klonten. Giet alles weer terug in de pan en breng zachtjes aan de kook en laat het mengsel in een paar minuten indikken. Zet het vuur uit en laat de room onder af en toe roeren een beetje afkoelen. Verdeel dan over de bodem en laat verder afkoelen.
Snijd je fruit in de gewenste stukjes/plakjes en verdeel over de room zoals je zelf wilt. Ik heb voor de nettere versie gekozen, dakpansgewijs,  maar je kan het ook wat nonchalanter doen natuurlijk. Strooi wat poedersuiker erover. Klop wat verse slagroom erbij en Enjoy!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten