zondag 1 juni 2014

Cannelloni met spinazie&gehakt en gekruide hamlappen


Cannelloni met spinazie&gehakt en gekruide hamlappen

Soort tortillas maar dan op z'n Italiaans! Ik heb zelf de gekruide hamlappen aan dit recept toegevoegd, omdat ik de cannelloni alleen een beetje saai vond van zowel smaak als gerecht. Erg lekker en makkelijk, een salade erbij en eet smakelijk!
Benodigdheden:
Cannelloni:
3 el olijfolie
300 gr mager rundergehakt
2 tenen knoflook, fijn gesneden
750 gr spinazie fijngesneden (diepvries)
250 gr verse lasagnebladeren (koelvers)
175 gr gemalen belegen kaas (zakje)
2 tl gedroogde oregano
125 ml slagroom (bekertje)
gekruide hamlappen:
4 hamlappen
1 teen knoflook
1 ui
italiaanse kruidenmix
zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt.
Snijd de lasagnebladen in de breedte doormidden. Verdeel een beetje gehakt-spinazie mengsel  over elk vel en rol op. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met kaas en oregano. Dek af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de hamlappen in stukken. Snipper de ui en de knoflook. Verhit olie in een pan en bak voor ongeveer 4 min het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de ui, knoflook en italiaanse kruiden toe. Laat lekker 15 min. bakken totdat er een crispy laagje aan de buitenkant zit. Verwijder ondertussen de folie van de cannelloni en bak nog 10 min. tot het goudbruin is. Lekker met gemengde sla met balsamico azijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten