donderdag 5 juni 2014

Chocolate cake and chocolate glaze

Chocolate cake and chocolate glaze

Wow, wat een taart! Dit is een feel-good taart! Een lekker groot stuk, Sex and the city aan: happiness!  Misschien na een té groot stuk niet meer zo. Maar voor deze taart heb je dat over :)! 

Benodigdheden:
225 gr zelfrijzend bakmeel
4 el cacaopoeder
175 gr witte basterdsuiker
100 gr boter
200 gr pure chocolade (72% cacao)
1 blikje gecondenseerde melk
2 eieren, los geklopt
150 gr melkchocolade
250 ml slagroom

Bereidingswijze:
Bekleed de springvorm bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 C. 
Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom. Doe de suiker, de boter, 100 gram pure chocolade en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de melk toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Roer de eieren erdoor. Schenk in de vorm en bak circa 55 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een saté prikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog,  dan is de taart gaar. 
Doe ondertussen de rest van de chocolade in een kom. Verhit de slagroom tegen de kook aan, schenk in de kom en los de chocolade er al roerend in op. Klop daarna met een mixer tot een glanzende massa.
Neem de taart uit de oven en laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in circa 1 1/2 uur volledig afkoelen. Laat ondertussen het chocolade mengsel op kamertemperatuur opstijven. 
Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant van beide helften met het chocolade mengsel. Leg de helften op elkaar. Klaar! Enjoy! 

Tip: je kan de taart ook in drie helften verdelen en dan nog op een helft bijvoorbeeld bosvruchtenjam smeren of slagroom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten