donderdag 5 juni 2014

Mango chutney


Mango chutney

Een lekkere pittige, zoete soort jam! Heerlijk bij je nasi, bami, broodje bakkeljauw, op je broodje hamburger, maar ook op je boterham of cracker met bijvoorbeeld cottage cheese of kipfilet! 


Benodigdheden:
1 mango
1 ui
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
1 rode peper
2 cm gember
1 kruidnagel
150 gr suiker
1 mespunt cayennepeper
1 el citroensap

Bereidingswijze:
Schil de mango en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de mango,  knoflook en de ui. 
Snijd de peper in stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 min. op laag vuur koken. Mix dan met een staafmixer tot een glad geheel. Als je van stukjes houdt, mix je het niet of even kort.
Voeg de kruidnagel toe en de suiker en laat nog 10 min. mee koken. Breng het op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog plus minus 10 minuten inkoken tot jam dikte. Schenk de chutney in een schone pot, dek af met plastic folie en sluit de deksel. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten