zaterdag 17 mei 2014

Mini quiche caprese

Mini quiche caprese

Een lekker hartig tussendoortje, een voorafje of een late night snack! Simpel, maar genieten!

Benodigdheden voor 4 personen:
4 plakjes hartige taart deeg
3 eieren
100 ml room
1 bol mozzarella
40 gr Parmezaan
10 cherry tomaatjes
pijnboompitjes
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C. Laat het deeg ontdooien. Je kunt bladerdeeg gebruiken of zelf een deeg maken.
Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Dit mag gewoon lekker nonchalant gebeuren, want het bladerdeeg is net te groot voor de vormpjes. Als je het wat netter wilt doen kan je het bladerdeeg wat over de rand komt afsnijden. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Was de tomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.
Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de vormpjes.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de 4 vormpjes. Verdeel wat pijnboompitten over de quiches.
Bak de mini quiches caprese in ongeveer 45 minuten af. Eet smakelijk!


Bron: uitpaulineskeuken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten