zaterdag 17 mei 2014

Strawberry chocolate cake


Wow! Chocolade cake, chocolade botercrème, kitkat en aardbeien! What more could you ask for... Dit is een chocolate-pleasure.. Enjoy!


Benodigdheden:          

Chocolade cake:
125 gram cupcake mix (funcakes)
2 eieren
75 gram boter
5 eetlepels cacao poeder   
1 zakje vanille suiker

Chocolade botercreme:
150 gram boter
2 el melk      
90 gr pure chocolade (min. 70% cacao) 270 gr poedersuiker (gezeefd)       

Decoratie:
250 gram aardbeien 5 kitkats

Springvorm van 20 cm

Bereidingswijze:
Chocolade cake:
Verwarm de oven voor op 180 C. Mix de boter smeuïg. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix nog 2 tot 3 minuten, totdat alles goed is opgenomen. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter. Doe het beslag in de springvorm en bak in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.

Chocolade botercrème:
Smelt de chocolade au bain marie en laat langzaam afkoelen.
Mix ondertussen de boter in 5 minuten goed romig.

Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix van langzaam naar medium speed totdat de poedersuiker goed opgenomen is. Voeg de andere helft van de poedersuiker toe en mix van langzaam naar medium speed totdat
ook dit goed opgenomen is. Voeg de melk toe en mix 2 tot 3 minuten. Voeg nu de afgekoelde,  maar nog vloeibare chocolade toe en mix dit 2-3 minuten, totdat ook dit goed opgenomen is.

Snijd de cake doormidden en bestrijk de onderste laag met een laag chocolade botercrème. Snijd een stuk of 7 aardbeien in plakjes en verdeel over de botercrème. Bestrijk ook de andere laag cake met botercrème en plaats deze nu op de laag met aardbeien. Verdeel nu de rest van de botercrème over de cake en besmeer het rondom.

Snijd de kitkats doormidden en breek ze in stukken. Plaats nu stuk voor stuk de kitkats tegen de zijkant van de cake, totdat je helemaal rond bent. Vervolgens snijd je de andere aardbeien doormidden, nadat je de kroontjes verwijderd hebt, en verdeel dit over de bovenkant van de cake. Zet dit terug in de koelkast voor ongeveer een uur, zodat de botercrème kan opstijven. Heerlijk met een grote dot slagroom! Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten