zondag 13 juli 2014

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies

Yum brownies!! En dan ook nog eens red velvet met cream cheese! Laat ik gelijk even zeggen dat ik een foutje heb gemaakt met de cream cheese - mix.  In plaats van 1 eigeel door de mix te doen, heb ik 1 eiwit door het mengsel gedaan. Ik weet niet of het de smaak beïnvloed maar het was alsnog erg lekker! En ik doe er een volgende keer zelf wat meer cream cheese in en wat meer rode kleurstof ;)!

Benodigdheden:
Brownies:
115 g boter, gesmolten
115 g suiker
20 g ongezoete cacao poeder
1/2 tl vanille extract
1 el rode kleurstof
mespunt zout
1/2 tl witte azijn
2 eieren
60 g bloem, gezeefd
Cheesecake vulling:
225 g cream cheese (philadelphia, mon chou)
3 el suiker
1/2 tl vanille extract
1 grote eigeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C. 
Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. 
Meng in een kom de gesmolten boter,  suiker,  cacao poeder, vanille extract,  rode kleurstof en zout tot een geheel. Mix dan de azijn erdoor heen. Kluts de eieren in een apart schaaltje los en meng dan door de brownie mix. Spatel dan de bloem rustig door dit mengsel. Giet  3/4 mix in de bakvorm en hou 1/4 achter.
Mix in een andere kom de roomkaas,  suiker,, vanille extract en 1 eigeel door elkaar. Verspreid dit mengsel over de brownie mix in de vorm. Giet dan de achtergehouden 1/4 brownie mix hier ovee. Maak met behulp van een mes of tandenstoker "swirls" van de bovenste laag brownie mix en cream cheese mix.
Bak de brownies in ongeveer 30 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Enjoy! 

Bron: pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten