woensdag 30 juli 2014

"Portugese" kip pakketjes

"Portugese" kip pakketjes

Simpel en lekker, helemaal niet bijzonder maar gewoonweg lekker. Lekker met rijst en boontjes of juist met aardappelen met een frisse salade. Het zou ook goed zijn bij een gevulde soep of gewoon als tussendoortje om te snoepen ;)! 
Benodigdheden (8 stuks):
2 grote kippenbouten
1 blokje kippenbouillon
1/2 liter water (ongeveer)
1 el boter
2 el tomatenpuree
2 el water (waar kip in heeft gekookt)
1 tl peper
1/2 tl nootmuskaat
8 plakjes bladerdeeg
1 eierdooier

Bereidingswijze:
Kook de kippenbouten tot ze gaar zijn in een pan met water en de bouillon. Laat afkoelen en pluk de kip.
Ontdooi de bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de kip met boter, tomatenpuree, water (waar de kip in heeft gekookt), peper en nootmuskaat voor ongeveer 15 minuten. 
Verdeel daarna de kip over de 8 vellen bladerdeeg. Vouw de twee punten die tegenover elkaar liggen naar elkaar toe en doe dit ook met de twee andere tegenover elkaar liggende punten. Doe dit ook met de andere plakken bladerdeeg. Kluts de eidooier even los en smeer dan de pakketjes in. Bak in ongeveer 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten