vrijdag 8 augustus 2014

Kokoscake met frambozen en crumbles

Kokoscake met frambozen en crumbles

Lekker met een dot vers geklopte slagroom erbij; misschien wat vanillesaus of nog wat verse vruchten erbij.. Hmm lekker :D!


Benodigdheden:
Cake
50 gr geraspte kokos
250 gr frambozen
175 gr boter
150 gr suiker
Paar druppels vanille extract
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr bloem
175 ml melk + 1 theel

Crumble
75 gr bloem
50 gr koude boter
50 gr witte basterdsuiker

Materialen
Springvorm van ca 20 tot 22 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter en bekleed eventueel de bodem van de springvorm met bakpapier. 
Mix de boter, suiker en vanille extract tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Schep daarna met een lepel de bloem, zelfrijzend bakmeel en de melk er door heen. Roer als laatste ongeveer 10 gr kokos er door en schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenzijde glad en verdeel de frambozen er over. Meng 30 gr kokos door een heel klein beetje melk zodat de kokos een beetje vochtig word. Verdeel de kokos over de frambozen en het beslag. 
Voor de crumble kneed je met je vingertoppen de koude boter door de bloem. Voeg de suiker toe en kneed nog even door totdat er allemaal deeg kruimels ontstaan. Strooi de kruimels over de taart en zet deze laag in de oven. Bak de frambozen kokostaart ongeveer 70 min in de oven. Omdat de taart best ‘nat’ is duurt het even voordat hij helemaal gaar is. Zet hem eventueel nog iets langer in de oven. Mocht hij donker worden van boven dan kun je afdekken met aluminiumfolie. Laat de cake afkoelen en bestrooi met wat van de overgebleven kokos. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten