zaterdag 30 augustus 2014

White chocolate mud cake with white chocolate ganache

Speciaal voor een vriendinnetje van mij opgezocht, omdat ze alleen van witte chocolade houdt. En ooo wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan :D, want wat is dit lekker zeg! Een beetje "gooey" van binnen en dan die zachte, smeltende ganache op je tong.. hmmm zeker het proberen waard mensen ;)!


Benodigdheden:
Cake
300 gr witte chocolade
200 gr boter, gezouten
250 ml melk
165 gr witte basterdsuiker
2 tl vanille extract
2 grote eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr bloem
Sour cream ganache
200 gr witte chocolade
88 gr zure room

Bereidingswijze:
Verhit de oven op 160 C°. Vet een bakblik in van oongever 20 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
Voeg de chocolade,  boter, melk en suiker samen in een pan op medium hoog vuur en roer regelmatig. Haal de pan van het vuur wanneer de boter en chocolade gesmolten zijn en roer goed door tot de mix glad is. Laat voor ongeveer 15 min afkoelen.
Voeg dan de vanille en eieren toe bij de chocolade en mix tot een glad geheel.
Mix in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel en de bloem met elkaar. Voeg dan een kopje van het chocolade mengsel toe aan de bloem en mix tot een glad geheel. Herhaal dit tot het chocolade mengzel op is. Vul het bakblik met het mengsel en bak in ongeveer 1 uur en 10 minuten gaar. Controleer of de cake klaar is door een glad, scherp mes in het midden van de taart te steken en als hij er droog uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt dan de witte chocolade voor de ganache au-bain marie. Voeg dan de zure room toe en mix tot eem geheel en verdeel dan over de cake. Versier eventueel met sprinkles of iets dergelijks.
Enjoy!

Bron: www.exclusivelyfood.com.au

Geen opmerkingen:

Een reactie posten