zaterdag 30 augustus 2014

Easy pizza rolls

Easy pizza rolls

Een lekker hartig tussendoortje. Super lekker als ze net uit de oven komen (wel warm dus pas op ;) ), maar ook heerlijk als koude snack. En je kan toevoegen wat je op dat moment in huis hebt. Ik heb dit recept met geraspte belegen kaas en brabantse boerenmetworst gemaakt, maar je kan oneindig variëren met ingrediënten. Dit is gewoon weer lekker simpel.


Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
12 plakjes Brabants boerenmetworst
1 zakje geraspte belegen kaas
1 blikje tomatenpuree
tijm, gedroogd
basilicum, gedroogd
oregano, gedroogd
cupcakevormpjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C°. Leg de cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm. 
Besmeer de plakjes bladerdeeg met de tomatenpuree. (Je kan de tomatenpuree ook eerst ontzuren door het even kort te bakken in een pannetje met wat olie. Dat haalt net dat hele zure randje eraf. Ik vond het deze keer wel lekker, dat zurige.) Leg dan op elk plakje bladerdeeg, 2 plakjes worst. Bestrooi dan met kaas en daarna met de kruiden. Rol de plakjes bladerdeeg op en snijd elke rol in 3 stukken. Leg dit met de gesneden kant naar boven in een cupcakevormpje. Doe dit ook met de rest van de bladerdeeg rolletjes. Bak af in ongeveer 18 minuten. Andere lekkere variaties zijn tonijn, rode ui, olijven en geraspte belegen kaas of bacon, mozzarella en cherry tomaatjes. 
Enjoy! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten