vrijdag 26 september 2014

Jamaican ginger cake


Gember... veeel gember. Gember is zoet maar ook pittig, ik hou er wel van. Door de romige, zoete icing en het pittige van de gember heb je een hele lekkere combinatie. Cake met een caribisch tintje!


Benodigdheden: 
Cake:
375 gr ongezouten boter
330 gr donkere basterd suiker
225 gr mossale (black treacle, verkrijgbaar bij de Tuinen)
75   gr  karamel stroop
6 eieren
375 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
5 el gemalen gember, gezeefd
3  tl kaneel, gezeefd
4 1/2 el zure room
Gemberblokjes op siroop

Cream cheese icing:
150 gr ongezouten boter       
240 gr cream cheese
840 gr poedersuiker (ik heb 250 gr poedersuiker gebruikt, anders werd het te zoet)

Garnering:
Gesuikerde gember
4-5 gemberkoekjes of kaneelkoekjes, verkruimeld

Bereidingswijze:
Cake:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed 2 bakvormen met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Doe de boter, donkere basterd suiker, molasses en stroop in een kom en mix ongeveer 5-6 minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat elk ei goed opgenomen is in de mix voordat je een nieuw ei toevoegt. Voeg in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel, gemalen gember en kaneel samen en roer dit met een lepel goed door elkaar. Voeg dit dan toe aan het boter/ei mengsel en mix dit kort door elkaar.  Zodra het bloemmengsel opgenomen is stop je met mixen. Voeg nu de zure room toe en mix een minuutje. Snijd de gemberstukken nog wat kleiner en roer ze dan met een spatel door de mix. Vul de twee bakblikken en bak in ongeveer 25 minuten af. Laat ze afkoelen.

Cream cheese icing
Mix de boter en cream cheese tot één geheel  ongeveer 5 minuten. Voeg dan in 2 delen de poedersuiker toe. Mix eerst op een lage stand en ga dan pas sneller mixen anders vliegt al de poedersuiker door je keuken. Bewaar op een koele plek.

Finishen
Bestrijk 1 bovenkant van de cake met een laagje icing en stapel vervolgens de andere cake er bovenop. Geef dan de hele cake crumb coating: een dun laagje icing over de hele cake verdelen en dan zet je de taart voor plus minus een uur in de koelkast om op te stijven.  Dit crumb coaten doe je om te zorgen dat er geen kruimels in je icing laag komen, dus dat je icing er super strak en netjes uitziet. Haal de cake uit de koelkast en verdeel de rest van de icing over de cake. Strooi over de bovenkant de verkruimelde koekjes en verdeel daarover de gesuikerde gember. Enjoy!

Bron: jemmacupcakes (foodtube - youtube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten