maandag 10 november 2014

Ombre sponge cake with Almond-vanilla buttercream


Deze taart wilde ik al zo lang eens uitproberen voor het effect en om erachter te komen hoe je dit het makkelijkst kan doen. Het is zo'n leuke verassing als je de taart open snijdt. En lekker natuurlijk ;)! 


Benodigdheden: 
1 pak dr oetker biscuit mix (deze had ik nog staan en ik wilde hem opmaken)
roze kleurpasta
Botercrème:
200 gr boter
450 gr poedersuiker, gezeefd
2 el melk
1/2 tl vanille extract
1/2 tl amond extract

Bereidingswijze:
Voor de biscuit mix volg je de instructies en benodigdheden op de verpakking. Wanneer je het beslag hebt gemaakt voeg je een klein mespuntje roze kleurstof toe.  Mix even goed door en verdeel 1/4 in een bakblik. Voeg dan weer een mespunt roze kleurstof toe aan het beslag en mix goed door. Vul 1/3 in een ander bakblik. Voeg dan weer een mespunt toe met roze kleurstof aan het beslag en mix door. Vul weer een ander bakblik met de helft van het beslag. Voeg nu een laatste mespunt toe aan het beslag en mix goed door en vul een bakblik. Bak nu de 4 cake-en (is dat wel een woord) af volgens de instructies op de verpakking. Ik heb ze iets minder lang in de oven gedaan omdat het beslag natuurlijk in vieren is verdeeld. Dus controleer goed dat de bovenkant niet zwart wordt en dat de binnenkant goed gaar wordt.
Botercrème:
Mix de boter op medium speed voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix weer voor circa 3 minuten totdat de poedersuiker goed is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere helft poedersuiker. Voeg de melk, almond extract en vanille extract toe en mix goed door voor 2 minuten. Zet even op een koele plek tot je het gaat gebruiken.
Bekleed de verschillende cake lagen met de botercreme, stapel ze op elkaar en maak af door wat leuke sprinkles on top! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten