maandag 8 december 2014

Christmas cupcakes


Jingle bells, jingle bells, cupcakes all the way :D! Kerst cupcakes: lekker en je kan weer zoveel variëren hiermee,  zowel smaak als kleur en met fondant als je zou willen. De cupcakes met rode botercreme zijn met mint smaak net zoals de wit-rode candy cane (zuurstokjes). De rest is gewone vanille botercreme. Erg leuk om op tafel te zetten met kerst ;)!


Benodigdheden voor 12 stuks:
cupcakes:
250 gram mix van funcakes voor cupcakes
125 gram boter
1 zakje vanille suiker
3 eieren (M)
botercrème:
200 gr boter
450 gr poedersuiker, gezeefd
2 el melk
1/2 tl vanille extract
rode en groene kleurenpasta
mint smaakstof (als je het in huis hebt)
sprinkles
2 wit-rode candy cane (zuurstokjes)
poedersuiker, voor versiering

Bereidingswijze:
Cupcakes:
Bereid de cupcakes zoals op de verpakking en laat afkoelen. Ik voeg altijd nog een zakje vanille suiker toe, want dan heb je een betere vanille smaak.
Botercrème:
Mix de boter op medium speed voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix weer voor circa 3 minuten totdat de poedersuiker goed is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere helft poedersuiker. Voeg de melk en vanille extract toe en mix goed door voor 2 minuten. Verdeel de botercreme over twee komen. Voeg dan een schepje rode kleurstof toe aan de ene kom toe en een schepje groene kleurstof aan de andere kom toe en mix totdat het goed is opgenomen. Voeg dan evt aan de rode kleurstof de mint smaak toe. Zet even op een koele plek tot je het gaat gebruiken.
Snijd voor de "hart" cupcakes de bovenkant van de cupcake eraf. Steek daar in het midden een hart uit met een uitsteker. Bestrooi met wat poedersuiker. Besmeer dan de cupcake met wat botercreme en leg hier het "dakje" (de bovenkant) weer op. Herhaal dit met nog 3 andere.
Vul dan twee spuitzakken met de rode en één met de groene botercreme (zie tips&tricks hoe je dit het beste kan doen). Gebruik voor de kerstboom cupcake een stervormige spuitmond. Spuit eerst één grote toef die bijna heel je cupcake bedekt. Haal je spuitmond even omhoog en spuit dan een kleinere toef hier bovenop. Haal weer even je spuitmond omhoog en spuit dan een nog kleinere toef hierop. Versier met sprinkles. Herhaal dit met de andere 3. Voor de mint cupcakes heb ik een ronde spuitmond gebruikt.  Spuit in een rondje de botercreme erop. Bestrooi dit met de fijn geslagen candy cane kruimels. Klaar en Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten