maandag 26 januari 2015

Bloemkool uit de oven


Dit vind ik echt zo'n lekkere Hollandse groente. Lekker met stevige aardappelen en een goed stuk vlees, zoals mijn moeder het altijd maakte :D. Je kan er natuurlijk ook een lekkere indiase curry mee maken of als je de stronken bewaart van de bloemkool kan je er een lekkere soep van maken. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. Probeer eens wat uit!

Benodigdheden:
1 bloemkool
150 ml room
2 el parmezaanse kaas
1 el mierikswortel
50 gr geraspte belegen kaas
nootmuskaat
peper 
zout    

Bereidingswijze:  
Snijd de bloemkoolroosjes door de helft en kook ongeveer 10 min. beetgaar. Verwarm ondertussen de oven op 180 °C.  Vet een ovenschotel in met olijfolie en leg hier de broccoli roosjes in. Mix in een kom de room, mierikswortel, parmezaanse kaas peper, zout en nootmuskaat. Schenk hier het roommengsel over en bestrooi dan met de geraspte belegen kaas. Bak in de oven voor ongeveer 20 min. Dit kan per oven verschillen natuurlijk. Wanneer de kaas gesmolten is en naar wens kan je het er in principe ook uit halen, want de bloemkool is al gaar. Dit is heerlijk met een lekker stuk vlees en lekkere, gebakken aardappel partjes in de schil met een klein beetje knoflook en een uitje hmm... honger? Ik wel! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten