zaterdag 17 januari 2015

"Mug" cake


Mijn ontbijt bestaat vaak uit yoghurt met muesli/cruesli wat extra nootjes en /of cranberries. Soms echt heeel simpel rijstewafel met kaas. Het ontbijt moet vaak maar snel klaar en ook snel weer op zijn, want we hebben allemaal dingen te doen! Ineens bedacht ik me weer het recept die een vriendin van me uitprobeerde: mug cake.  Voordelen hiervan: het is snel klaar, het is lekker, het is ook best gezond en je kan er allerlei lekkere dingen aan toevoegen om het nog lekkerder te maken. Hopelijk gaan jullie het uitproberen!

Benodigdheden:
1/2 banaan
4-5 el havermout
1 ei
1 1/2 el honing
rozijnen
1 (medium) koffiemok

Bereidingswijze: 
Prak de banaan fijn in de koffiemok. Voeg dan het ei toe en kluts door elkaar. Voeg dan de havermout en honing toe en roer even door. Voeg nu de rozijnen en cranberries toe en eventueel andere lekkere dingen (chocolade snippers, nootjes, cranberries of andere gedroogde vruchten). Mix het even goed door en zet dan het kopje in de magnetron en verwarm voor 1 1/2 minuut op ongeveer 800-1000 watt. Zet je mok ondersteboven op een bord, haal je mok er af en eet smakelijk! Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten