dinsdag 24 februari 2015

Gnudi (ricotta-kaas balletjes)


Erg lekker met een (zelfgemaakte) tomaten pastasaus en wat parmezaanse kaas erover. Dit is als snack erg lekker, maar dus ook als hoofdgerecht. Je kan er ook lekkere gekruide worstjes bij serveren. In ieder geval is het makkelijk (enige voorbereiding) en heerlijk!


Benodigdheden:
400 gr ricotta
100 gr parmezaanse   
100 gr geraspte belegen kaas
1/2 tot 1 el bloem
peper en zout
halve citroen geraspt
1 tl nootmuskaat    
griesmeel, om mee te paneren

Bereidingswijze:
Mix dit allemaal door elkaar, rol er balletjes van (eventueel wat meer bloem als de mix te nat is). Rol ze door de griesmeel en laat dit 8 uur tot een nacht in de koelkast staan en en kook vervolgens in zout water voor ongeveer 3 minuten.  Bak ze daarna nog even in wat boter. Giet de saus dan in de pan waarin je de balletjes hebt gebakken. Enjoy!

Bron: Jaime Oliver en een beetje van mezelf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten