donderdag 26 februari 2015

Ansjovis-rode wijn dressing


Ik proefde dit en zag mezelf al zitten met een lekker wijntje, wat stokbrood, beetje kruidenboter en dan deze dressing als dip. Hmmm ik krijg al weer honger als ik er aan denk hahaha. Het is ook erg lekker over een saladeof als je bijvoorbeeld tomaat met ui mixed met dit: lekker! Voor de foto heb ik het over de puntpaprika gesprenkeld. (Puntpaprika doormidden snijden, zaadlijsten eruit, doe wat olijfolie in een ovenschaal met een geperst teentje knoflook, smeer de puntpaprika hier mee in, vul ze dan met een bakje geitenkaas, peper en zout erover, wat honing erover en in de oven voor 20-30 min.)


Benodigdheden:
10 ansjovisfilets
50 ml rode wijnazijn
60 ml knoflookolie
175 ml olijfolie
peper en zout
1/2 el poedersuiker   
     
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten, behalve de peper en zout en de poedersuiker, in een foodprocessor en mix goed door. Proef even en voeg dan naar smaak peper en eventueel zout toe. Ansjovis is al wat zout van zichzelf. Als je het wat te zuur vind, voeg dan wat poedersuiker toe. Enjoy! 

Bron: Nigella Lawson en wat van mezelf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten