vrijdag 27 februari 2015

Zoet zure groenten


Super met nasi, rijst met gekruide kip of op een broodje warm vlees. Ook lekker bij pasta gerechten voor een lekker zuurtje. Als je teveel hebt, deel dan lekker uit. Hier kan je vast wat mensen mee blij maken. Maak je niet druk over dat het rauwe groenten zijn, door het vocht worden ze iets zachter en toch nog lekker knapperig. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld maar een halve bloemkool nodig hebt in een ander recept. Je kan dit ook met komkommer en ui maken of met koolsoorten. Succes en eet smakelijk!


Benodigdheden (voor een grote pot):
1/2 halve bloemkool, in kleine roosjes
1 winterpeen, in kleine blokjes
1 rode ui, in halve ringen
1 kop water
1 1/2 kop (natuur)azijn
1/2 kop rode wijnazijn
1 volle eetlepel suiker
1 volle eetlepel zout
1 tl gedroogde rozemarijn
4 kruidnagels

Bereidingswijze:
Vul een grote weckpot met het water, de azijn, suiker, zout, kruidnagels en rozemarijn en mix goed door. Voeg de groenten samen in een kom en mix even droog goed door. Vul dan de weckpot  voorzichtig met de groenten. Mix goed door en laat lekker in trekken. Bewaar in de koelkast. Dit blijft ongeveer 2 maanden goed in de koelkast. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten