zondag 1 maart 2015

Homemade: Salted caramel popcornZondag 1 maart.. het begin van een nieuwe maand en laat het nu net een zondag zijn. Misschien even naar buiten om een frisse neus te halen en om daarna lekker met een bak zelfgemaakte salted caramel popcorn op de bank series of films te kijken hmmm... Ik zou het wel weten ;). Je kan heel veel smaken aan popcorn toevoegen trouwens, het liefst in droge poedervorm. Bijvoorbeeld paprikapoeder, cayennepeper, cacao maar ook geraspte parmezaanse kaas.


Benodigdheden:
1 zakje popcorn (voor in de magnetron)
120 gr suiker
50 ml water
50 ml room     
grof zeezout
       
Bereidingswijze:
Maak de popcorn klaar zoals op de zak staat aan gegeven. Doe de suiker in een pan met het water en mix even goed door, totdat de suiker helemaal   in het water opgenomen is. Zet de pan op een medium hoog vuur. Blijf hier continu bij, want het kan heel erg snel gaan. Haal de pan van het vuur als het suiker mengsel goudbruin begint te worden. Voeg dan voorzichtig de room toe, pas op want het borrelt omhoog,  spettert en sist, maar dat is normaal. Mix ondertussen goed door met een garde of vork en zet nog heel even op een hoog vuur, totdat de caramel 
omhoog komt. Zet dan het vuur uit en giet de caramel over de popcorn en verdeel met een grote lepel de caramel over de popcorn. Bestrooi dit royaal met zeezout en mix nog een keer goed door. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten