zondag 22 februari 2015

Ontbijtrepen


Wat eet jij als ontbijt? Een boterham met kaas of yoghurt met wat muesli of brinta? Ik ontbijt behoorlijk saai. Terwijl ik best veel lekkers in huis heb: rijstewafels met kaas en tomaat en komkommer, yoghurt met vers fruit en noten of een mug cake Toch eet ik vaak een plak ontbijtkoek of een boterham met kaas. Nu kwam ik dit recept tegen: ontbijtreep!  Super lekker, makkelijk te maken,  gezond (behalve de gecondenseerde melk misschien) en het vult goed.


Benodigdheden:
1 blik gecondenseerde melk
250 gr havermoutvlokken
100 gr cranberries
75 gr geraspte kokos
125 gr pinda’s, fijn gehakt
125 gr gemengde zaden (pompoen, zonnebloem, sesam)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 130 °C en vet een bakblik van ongeveer 23 bij 23 en 4 cm diep in met zonnebloemolie. Warm de gecondenseerde melk op een laag vuurtje op. Mix ondertussen alle andere ingrediënten in een kom. Roer dan met een rubberen spatel de melk door de andere ingrediënten. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk goed aan met je handen en strijk het mengsel glad (maak eerst je handen wat nat dan blijven ze niet plakken). Zet het bakblik in de oven voor een uur. Haal het er dan uit. Snijd na 15 min in de desgewenst grote repen/blokjes en laat verder afkoelen. Ook lekker met bijvoorbeeld appel, peer of banaan erdoor. Of frambozen of blauwe bessen of... ja je snapt hem al ;). Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten