zondag 15 februari 2015
Dim sum
Nooit gedacht dat ik dit ooit zelf zou kunnen maken! En het is zo simpel. Natuurlijk kost alles tijd en energie, maar als je er eenmaal aan bezig bent en iedereen snoept er gulzig van dan is het voor mij echt de moeite waard! Ik had nog groente vulling over en die heb ik door wat rijst gegooid en hoppa ik had een soort nasi. Lekker bij de dim sum als een echte maaltijd! Ik hou toch ook best wel van de Aziatische keuken. Heerlijk dit!
Benodigdheden:
de vulling:
1 kipfilet
2 stengels selderij
1 winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
1/2 el 5-spice, chinese kruiden
1 el zoete soja saus
1 el gember siroop
peper en zout
het deeg:
1 blik kokosmelk (400 gr)
500 gr zelfrijzend bakmeel
snuf zeezout
Bereidingswijze:
Snijd de wortel in kleine blokjes of reepjes. Kook de kip in ruim water gaar. Voeg dan de wortel en selderij toe en kook nog even 10 minuutjes mee. Laat dit even afkoelen. Snijd ondertussen de ui en knoflook. Pluk dan de kip. Verhit een pan met wat olie en bak het uitje glazig. Voeg dan de knoflook toe en kort hierna de kip en de groenten. Strooi hier wat chinese kruiden over en giet de sojasaus en gembersaus in de pan. Roer dit goed door en laat zachtjes pruttelen. Maak ondertussen het deeg. Voeg de kokosmelk, zelfrijzend bakmeel en een snuf zeezout samen in een kom en mix met een mixer. Kneed daarna nog even goed met je handen. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg tot een worst en snijd het in 12 gelijke stukken. Maak hier bolletjes van en druk ze tot platte rondjes van ongeveer 1/2 cm dik. Draai het vuur uit van de pan. Vul de rondjes met een goeie eetlepel met vulling en vouw de bolletjes dicht en leg ze in een met bakpapier bekleed stoommandje. Herhaal dit met de andere deeg rondjes en vulling. Zet vervolgens een pan op het vuur met water waar je stoommand op kan staan en die dan ook gelijk de pan afdekt. Hierdoor rijst het deeg door de stoom. Stoom ze in ongeveer 12 min gaar. Ze zouden 1 1/2 keer zo groot moeten worden. Zijn ze klaar? Bestrooi met wat koriander en rasp wat peper uit de vriezer erover heen. Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten