dinsdag 10 februari 2015

Zoete aardappel, wortel, aardappel en gekruide kippendijen

Zoete aardappel/wortel frietjes wilde ik eigenlijk maken. Het leek mij weer eens wat anders dan altijd de gewone ( maar overheerlijke natuurlijk) aardappel frietjes. Maaaar ik heb ze helaas te lang gekookt hahaha. Dus het werd een soort puree, wat nog steeds erg lekker gelukkig! Het is weer een super simpel recept en handig om een grote hoeveelheid te maken.


Benodigdheden (3 personen):
3 zoete aardappelen  
4-5 grote aardappelen    
3 winterpenen (wat kleinere, niet die hele grote)  
4 kippendijen (gekruid)
1 ui
2 teentjes knoflook  
braadboter
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze:
Bak de kippendijen aan allebei de kanten bruin en laat dan op een laag vuur gaar bakken. Schil en snijd de zoete aardappel, aardappel en wortels in stukken. Kook deze voor ongeveer 10 minuten net niet helemaal gaar. Snijd ondertussen de ui in kwarten en  snijd de knoflook klein. Vet een ovenschaal of rechthoekig bakblik in met wat olijfolie. Strooi de ui, knoflook en andere groenten hierin en mix met de handen goed door. Bak in ongeveer 30 minuten op 180 °C gaar. Ondertussen zijn de kippetjes ook heerlijk gaar. Serveer de kip op de groentes en eet smakelijk. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten