zondag 8 maart 2015

Donut & eclair koekjes


Wat ziet dit er feestelijk uit zeg! Leuk voor een high tea of een kinderfeestje misschien. Of als je iemand wil opvrolijken zijn ze ook erg geslaagd. Je kan allerlei kleuren glazuur toevoegen en kleurrijke sprinkles toevoegen. Echt een feestje in een pot of op een schaal! 


Benodigdheden ( ongeveer 20 stuks):      
100 gr bloem, gezeefd   
60 gr suiker   
60 ml boter, gesmolten
1 ei
1/4 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
Glazuur:
125 gr poedersuiker
3-4 el water      
1/2 el cacaopoeder    
   
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C Smelt de boter. Mix de suiker met het ei. Voeg dan de boter en vanille extract toe aan de suiker en ei en blijf goed roeren. Mix dan de bloem en bakpoeder hierdoor tot een glad geheel. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met het deeg en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat donut rondjes en eclair vormpjes. Bak ze in ongeveer 10-12 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Mix voor het glazuur de poedersuiker en 2-3 el water (je kan eventueel een kleurvloeistof toevoegen,  waarschijnlijk heb je dan minder water nodig of meer poedersuiker). Het glazuur mag best wat dik zijn. Doe de helft in een spuitzak met een kleine dunne spuitmond en spuit het glazuur op de donuts. Bestrooi ze gelijk met sprinkles. Voeg aan het andere glazuur de cacaopoeder toe en nog 1 el water. Doe ook dit in een spuitzak en spuit het op de eclairs. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten