zondag 29 maart 2015

Little chocolate tarts met frambozen en pistache noten


Dit recept ontstond in een paar delen. Nummer 1: ik had best wat frambozen en wilde daar wat mee maken. Nummer 2: ik had pistache noten en vond dat ik deze wel kon combineren in een receptje met de frambozen. Nummer 3: ik had vers bladerdeeg gekocht en wilde daar ook mee experimenteren en dus ja werd ook dit in het recept betrokken. En ik moet zeggen dat de chocolade ook wel erg lekker is in combinatie met dit allemaal. The rest is history.. Succes met het recept!   


Benodigdheden:
1 pak (vers) bladerdeeg      
125 gr pure chocolade
125 ml slagroom
1 eidooier
1 doosje frambozen
75 gr suiker       
16 frambozen 
1 zakje vanillesuiker
(goede) handvol pistache noten

bakbonen (of harde bonen)
8 mini quiche vormpjes

Bereidingswijze:

Leeg het doosje frambozen in een pan met de 75 gr suiker en vanillesuiker. Laat dit langzaam tot een frambozenjam koken. Zeef de jam om de pitjes eruit te halen en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180-200°C. Beboter de quiche vormpjes. Steek uit het bladerdeeg de juiste grote rondjes voor in de quiche vormpjes en vul de vormpjes hiermee. Prik vervolgens gaatjes in het midden van het bladerdeeg met een vork. Smeer de zijkanten in met ei. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en leg hier de bonen op (dit noemen ze blindbakken; zo wordt je bodem wel gaar, maar het gaat niet rijzen). Herhaal dit met alle quiche vormpjes. Bak ze in ongeveer 15 min gaar. Verwarm ondertussen de slagroom in een pan. Voeg een klein beetje van de warme slagroom toe aan het eigeel en mix goed door. Doe dan het ei-slagroom mengsel weer terug in de pan bij de andere slagroom en verwarm het en blijf ondertussen goed roeren. Het mengsel zal dikker worden. Voeg dan de chocolade toe en zet het vuur uit. Blijf goed roeren in de pan zodat de chocolade kan smelten. Laat dan even afkoelen. Hak ondertussen de pistache noten in stukjes. Bestrooi de bladerdeeg bodems met wat pistache noten (bewaar wat voor garnering) en daarover de jam. Schenk hier de chocolade over en versier met de frambozen en gehakte pistache noten. Laat ze even in de koelkast opstijven voor een uurtje en klaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten