woensdag 25 maart 2015

Chorizo & kip schotel


Chorizo; spreek uit tjorizo. Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak en is rood van kleur. Ik kende dit alleen maar als een soort borrel worst, totdat ik een paar jaar geleden bij familie gebakken chorizo heb gegeten: omg wat is dat lekker! Ondertussen al best wat variaties hier mee gemaakt waaronder deze met kip. Binnenkort nog wat andere versies!

        
Benodigdheden:
2 kipfilets 
1 chorizo 
1 ui
1 teen knoflook 
1 blik cannellini bonen, uitgelekt
1 paprika     
1 rode peper
peterselie
peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de kip en chorizo in blokjes. Haal wel het vel van de chorizo. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika alvast in reepjes en de peper in stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg dan de ui, knoflook, paprika en peper toe. Kook ondertussen de rijst of aardappelen zoals gewend. Voeg de chorizo toe aan de kip. Roer even goed door en laat even bakken. Voeg dan de bonen toe en peper en zout naar smaak. Strooi er wat peterselie over en serveer met de rijst of aardappelen. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten