maandag 16 maart 2015

Udon noodles ( erg lekker) met kip, paksoi en gember-knoflook saus


Een lekker pan met noodles is zo makkelijk klaar te maken en is zo ontzettend lekker dat het bijna.... hmmmm misdadig is hahaha. Heerlijk hoe je verschillende verse groentes kan toevoegen en ook de variatie in vlees is er. Of juist niet... als je een vegetarische versie wil. Dan heb je nog de kruiden en sauzen die je kan toevoegen: genoeg om uit te kiezen!
Gember-knoflook, zoete soja, teriyaki honing of maak zelf een geweldige mix van kruiden. En dan heb je nog de bijgerechten;  wat ik dus ook geweldig vind bij deze gerechten. Denk aan kroepoek, zure groenten (zelfgemaakt --> zie mn recept) of een gekookt of gebakken ei. Als ik dit soort gerechten maak dan staat heel mijn tafel ook vol met eten: een grote pan met noodles, verschillende soorten sambal, zure groenten, kroepoek of emping noem maar op. Heerlijk zo'n goed gedekte tafel :D!

Benodigdheden (3-4 personen):      
2 kipfilets
1 paksoi  
1 ui
1 teentje knoflook  
1/2 rode peper
1/2 tot 3/4 fles conimex woksaus gember - knoflook  peper en zout    

Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes en snijd ook de paksoi (splitst het dikke witte gedeelte van het dunnere witte gedeelte met groen), ui, knoflook en peper in stukjes. Bereid ondertussen de noodles zoals op de verpakking. Bak de kip even goed aan en voeg de ui en knoflook toe en het dikke witte gedeelte van de paksoi. Voeg dan de rest van de paksoi toe en ook de peper. Wok alles goed door en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de woksaus toe en laat alles nog even op hoog temperatuur bakken. Voeg de noodles en kip samen en mix goed door. Kook eventueel nog een eitje (6 minuten voor een halfzacht ei en 8 voor een hard gekookt ei) erbij en serveer lekker met wat kroepoek, zure groenten en sambal. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten