zaterdag 21 maart 2015

"Easy" cinnamon rolls


Oooow de zoete, kaneel lucht in je huis wanneer dit in je oven staat: hmmmm...ja ik word er gelukkig van! Ik weet niet wat voor gevoel jullie krijgen bij een goed stuk appeltaart? Nou voor mij voelt het als thuiskomen en ja dat klinkt misschien raar haha maar dat is mijn gevoel ook hier wel bij. Dit zijn van die zoete snoepjes die ik echt weg MOET geven, want anders eet ik zelf alles op. Lekker voor bij het ontbijt, de lunch of als snackje tussendoor of als je 's nachts zin hebt in wat zoets hahaha. Het is in ieder geval erg makkelijk te maken en puur genieten. 


Benodigdheden (8 stuks):
1 blik danerolles croissant deeg
3 el suiker
2 el kaneel
1 zakje vanillesuiker
roomboter
50 ml melk
4-5 el poedersuiker (misschien wat meer)
water 

Bereidingswijze:
Rol het deeg uit en verdeel het in 4 lappen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de suiker, vanillesuiker en kaneel en voeg eventueel naar smaak meer kaneel en/of suiker toe. Besmeer het deeg met boter. Bestrooi het dan royaal met de suiker mix. Rol het deeg op en snijd het in twee stukken of drie kan ook. Leg ze dan op de bakplaat op hun zij. Doe dit net zo met de andere drie lappen. Besmeer de rolls met melk en bestrooi met het overige beetje suiker mix. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten af en laat afkoelen. Mix de poedersuiker met een beetje water tot je glazuur krijgt en sprenkel dit over de rolls. That's it! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten