vrijdag 28 augustus 2015

Klein meringue taartje


Misschien heb ik het al eens eerder gezegd, maar meringue en merengue zijn als ik internet moet geloven twee verschillende dingen. Meringue is een schuimgebakje, dit dus, en merengue een dominicaanse dans.
Deze taartjes zijn niet zo heel makkelijk te eten, maar net zoals een
hamburger wel de moeite waard om lekker mee te knoeien terwijl je eet. Het zoet-zure van de framboos met het zoete knapperige van de meringue en dan de romige vanille creme erbij is een bizar lekkere combi. En echt.., dit is niet moeilijk om te maken. Je kan er ook nog lekker gesmolten chocolade over heen gieten en in plaats van frambozen kan je ook ander fruit gebruiken natuurlijk. Als jullie nog leuke, lekkere combi's hebben, laat het me dan gerust weten. Ik ben wel benieuwd.

Nodig (+/- 3 taartjes van 10 cm):
voor de meringue:
7 eiwitten
450 gram suiker
1 vanillestokje (het merg)
roze kleurstof of wat je zelf leuk vind

de vulling:
500 gr creme fraiche
2 vanillestokjes (het merg)

250 gr frambozen

Bereiden:
Doe de eiwitten,  suiker en het vanille merg in een grote kom. Plaats de kom op een pan met daarin licht kokend water. Laat dit op een zacht vuurtje staan. Roer met een garde de eiwitten, suiker en het merg voor ongeveer 5 minuten door elkaar of tot de suiker is opgelost. 
Doe dan de mix in een staande mixer (kan ook met de handmixer) en mix voor ongeveer 7 minuten of tot de kom niet meer warm aanvoelt. Voeg de kleurstof toe wanneer de mix goed is en mix nog even door. Bekleed ondertussen twee bakplaten met bakpapier. 
Doe de mix in een spuitzak met gewenst spuitmondje en spuit 9 rondjes van ongeveer 10 cm groot op de bakplaat.  
Bak dit voor ongeveer een uur op 100 C. Laat de meringues na de baktijd nog voor minstens een uur afkoelen in de oven.
Mix dan de creme fraiche met de vanille goed door in een kom. Bekleed 6 van de meringues met deze creme en verdeel hierna de frambozen over deze 6 meringues (de andere 3 gebruik je als deksel). Stapel ze dan op net als op de foto. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten