vrijdag 16 oktober 2015

Yoghurtmuffins met appel



Altijd maak ik cupcakes en nu wilde ik eigenlijk het zusje, broertje van deze bakken: de muffin. Een muffin is een stukje minder zoet en naar mijn idee toch wel wat gezonder als een cupcake en helemaal met dit recept met yoghurt en appel. Heerlijk fris! Als je er een beetje kaneel bij doet,
heb je gewoon een kleine appeltaartje, soort van. Mijn doel is om een wat meer ontbijtmuffin te maken met havermout en nootjes; een goed gevulde muffin voor een goede start van de dag. 

Nodig:
1 (groot) ei
150 gr suiker
175 ml halfvolle yoghurt
1/2 theelepel zout
125 ml zonnebloemolie
300 gr zelfrijzend bakmeel
2 appels, elstar 
2 el yoghurt 
200 gr poedersuiker   
handvol cranberries (als garnering)  
   
cupcakevormpjes
muffin bakblik

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels en snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd ze in schijfjes. Klop het ei los en meng met een garde het ei met de suiker, de yoghurt, het zout en de zonnebloemolie. Zeef het bakmeel en spatel het bakmeel in 3 gedeeltes door het beslag. Doe de cupcakevormpjes in het bakblik. Verdeel het beslag hierover (gebruik een ijslepel, dan heb je overal dezelfde hoeveelheid ;)).  Duw dan in elke muffin wat appelschijfjes. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Mix dan de 2 el yoghurt met de poedersuiker tot een glazuur. Bestrijk de muffins ermee en strooi er dan wat cranberries op. Laat het glazuur in de koelkast stevig worden in de koelkast. Enjoy!

Bron: smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten