donderdag 15 oktober 2015

Pompoen met geitenkaasHeerlijk herfst eten! Pompoen is echt iets van de maand oktober vind ik. De andere maanden kan het natuurlijk ook, maar zoals de meeste mensen doet een pompoen mij denken aan oktober en Halloween. Het verbaasde me dat
mijn zoontje dit dus ook heerlijk aan het eten was. Hij maakt er pp een gegeven moment wel een spelletje van door te zeggen dat de pompoen aardappel heette en de kip was dan pompoen en de aardappel was dan de kip :$ hahahaha. Wij aten dit dus lekker met gestoomde aardappels en simpele kipfilet repen met peper en zout.

Nodig (3-4 personen):
1/2 pompoen     
75 gr geitenkaas
handvol zonnebloempitten
3 tenen knoflook
2 rode uien
1 kleine ui
3 takjes rozemarijn 
4 takjes tijm          
olijfolie
peper             
zout

Bereiden:
Verwarm de oven op 175 °C. Was de pompoen. Snijd hem doormidden en leg de andere helft weg. Haal de pitten en draden eruit met een lepel. Snijd, voorzichtig, de pompoen in parten. Snijd de ui in halve ringen en kneus de knoflook, zonder ze te pellen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de pompoen, gewone ui en knoflook over en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg na 15 min de rode ui en  zonnebloempitten toe en brokkel de geitenkaas erover. Laat nog even 10 minuten mee bakken. Prik even in de pompoen of deze gaar is, zo ja dan kan het uit de oven. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten