vrijdag 11 december 2015

Soort ratatouille



Een soort ratatouille is dit, maar dan anders. Lekkere verse groentes en makkelijk, omdat je de oven het werk laat doen. Je zou dit ook heel goed de dag van te voren al klaar maken. Zo heb ik het ook gedaan en het was nog steeds super lekker. Als je
nog wat aardappels er bij poft of roostert en dan met die rollade die ik eerder deelde of het recept van de kip (die ik snel ga delen), heb je toch best een lekkere maaltijd vind ik en ook nog gezond ;). Een heerlijk en makkelijk bijgerecht.

Nodig:
1 zak bospeen
1 courgette
1 bakje bimi
2 rode paprika's 
1 ui
2 tenen knoflook 
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
peper
zout
olijfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de groene stengels van de worteltjes. Schrap de worteltjes of maak ze schoon met een dunschiller. Doe wat olijfolie in een braadslede, ovenschaal of gebruike je hele bakplaat. Bekleed in dat laatste geval de bakplaat met bakpapier en smeer de wortels in met olie. Strooi er peper en zout over. Zet dit 10 minuten in de oven en voeg daarna de bimi toe en zet weer terug in de oven. Snijd de ui, paprika en knoflook in grove stukken en voeg samen met de tijm en rozemarijn na ongeveer 30 minuten toe aan de wortel en bimi. Zet weer terug in de oven. Snijd de courgette in blokjes en voeg dit na 15 minuten toe aan de rest en roer even goed door. Laat dit nog ongeveer 30 minuten op 160°C gaar worden. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten