maandag 14 maart 2016

Tomatensoep met geroosterde groenten



De "snelle" tomatensoep met geroosterde grooenten. Probeer hem eens uit, erg lekker!

nodig (4 personen):
6 trostomaten 
5-6 wortels/winterpenen (klein)
1 rode paprika
1 grote ui (of twee kleinere)
3 teentjes knoflook
2 el tijm
1 el rozemarijn
500 ml groentebouillon 
1 el honing
10 plakjes chorizo
peper
zout
olie om in te bakken

Materiaal:
ovenschaal
staafmixer 
pan van +/- 2 liter inhoud

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Giet een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal of bakblik. Snijd 1 teen knoflook fijn en voeg dit toe aan de olie. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe en wat peper en zout. Mix dit even door elkaar met een lepel. Halveer dan de tomaten, snijd de paprika in grove stukken, schil de wortels met een dunschiller en snijd ook die in grove stukken en leg ze in de ovenschaal en smeer ade groenten goed in met de oliemix. Leg de tomaten dan met de gesneden kant naar beneden en zo ook met de paprika, de wortel kan je gewoon verdelen over de schaal. Zet de schaal in de oven en bak voor ongeveer 2 uur. Haal ze uit de oven en aan even afkoelen. Verwijder eventueel de schil van de tomaat en paprika.
Snipper de ui en knoflook en zet even apart. Zorg dat je je groentebouillon klaar hebt staan. Snijd de tomaat, paprika en wortel in fijner stukjes. Verhit wat olie uit het bakblik in de pan en bak de ui en knoflook hierin. Voeg dan de groenten toe en bak op laag vuur voor 10 minuutjes. Voeg dan de bouillon toe en peper en zout naar smaak. Mix dit glad met een staafmixer. Voeg de honing toe en laat dit nog even 10 minuutjes pruttelen op laag vuur. Bak ondertussen in een koekenpan de chorizo op laag vuur crispy (hou goed in de gaten want het verbrand snel. Serveer de chorizo boven op de soep. Misschien nog een lekker kaas tosti of wat stokbrood erbij. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten