donderdag 22 december 2016

Rivierkreeftjes cocktail


Wat ben ik toch altijd blij met de Allerhande en andere boekjes. Vooral met deze dagen geven ze je veel inspiratie of recepten die je gemakkelijk kan maken. Zoals deze cocktails. Deze rivierkreeftjes gebruikte ik ook al eens in een pasta
-> pasta met rivierkreeftjes . Super lekker en ze zien er zo mooi rood roze uit. Ik hou niet van garnaaltjes of gamba's, maar dit vind ik echt lekker. Dit is een heerlijk en makkelijk gerechtje voor met kerst of een andere dag dat je wilt uitsloven. Je kan de dressing al van te voren maken wat erg fijn is met deze drukke dagen. Het is al stressvol genoeg als je het kerst diner organiseert. Wat je natuurlijk ook kan doen is iedereen wat laten maken. Die doet het hoofdgerecht, de ander het nagerecht en jij, jij kan dan dit heerlijke voorgerechtje maken. Makkelijk, lekker en snel klaar en daarna kan je super gaan genieten van alle mensen en het lekkere eten ;).
Ik gebruikte veldsla i.p.v. waterkers en ik was zwart sesamzaad vergeten. Daar gebruik je ongeveer een eetlepel van wat je op het laatst er nog over strooit. Geniet er van. 

Nodig:
1 limoen
2 1/2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 tl waai
200 gr rivierkreeftjes
1/2 komkommer
1 avocado
40 gr veldsla

4 grote (whisky)glazen

Bereiden:
Rasp de limoen en pers het sap in een apart schaaltje uit. Doe de mayonaise, yoghurt, wasabi en 1 el limoensap in een kom en mix tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rivierkreeftjes met het limoenrasp. Schaaf de komkommer in plakjes. Schil de avocado en schaaf ook deze in plakjes en besprenkel wat limoensap over de avocado reepjes (dit gaat verkleuren tegen).
Meng de veldsla met de komkommer, 3/4 van de rivierkreeftjes en verdeel over de glazen. Verdeel dan de avocado linten hierover en verdeel ook de dressing over de glazen en garneer de laatste rivierkreeftjes over de glazen. Enjoy!

Bron; Allerhande (maar met een toevoeging en een weglating ;) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten