zaterdag 25 oktober 2014

Deliscious moist coconut&pineapple cake

Deze cake neemt je even mee naar een zonnige plek met blauwe zee en witte stranden hahaha. Het heeft een heerlijke, tropische smaak. Ik heb er zelf nog wat ananas doorheen gedaan, die ik eerst even in de blender heb gedaan en tussen twee lagen cake beslag heb verstopt ;). Succes met maken!

Benodigdheden:
175 g zachte boter
175 ml kokosmelk
290 g suiker
3 eieren (licht losgeklopt)
225 g bloem (gezeefd)
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
6 el geraspte kokosnoot
(eventueel ananas puree)

Topping:
4 el kokosmelk
2 el geraspte kokosnoot

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet je bakvorm in en bekleed eventueel met bakpapier. Zet al je ingrediënten klaar en voeg het zout, de bloem en bakpoeder samen.
Mix de boter en de suiker tot het in elkaar is opgenomen. Voeg dan 1/3 van de eieren toe en mix tot het één geheel is en doet dit ook met de andere twee delen ei.
Mix dan de helft van de kokosmelk en de bloem door de mix totdat het goed opgenomen is. Doe dit ook met de andere helft van de kokosmelk en de bloem. Doe de mix in de bakvorm en bak voor ongeveer 1 uur en 10 minuten.  Check na deze tijd met een sateprikker in het midden van de cake of deze gaar is. Dit kan per oven natuurlijk wat verschillen, want ze zijn niet allemaal hetzelfde.
Haal de cake uit de oven als hij klaar is. Prik met een sateprikker wat gaatjes in de bovenkant en besmeer dit met de 4 el kokosmelk en strooi daar nog wat geraspte kokos over. Laat nu in het blik afkoelen. Enjoy!

Bron: lovefoodies.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten