zondag 14 december 2014

Simple apple pie


Appeltaart blijft een klassieker. Met dit recept heb je een super snelle versie voor als je onverwachts bezoek krijgt of zelf zin hebt in iets lekkers. En door wat citroen erdoor wordt de taart een stuk frisser, echt heel lekker.


Benodigdheden:  
5-6 plakjes bladerdeeg
2 jonagold appels
sap van 1 citroen
100 gr rozijnen 
2 tl kaneel
100 gr basterd suiker
2 zakjes vanillesuiker   
ei
Crumble:           
75 gr bloem
50 gr koude boter
50 gr basterdsuiker

bakblik ongeveer 18 cm breed


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de plakken bladerdeeg. Wel de rozijnen in een kom heet water voor ongeveer 10 min. Schil ondertussen de appels en snijd ze in dunne plakjes. Mix in een kom de kaneel, suiker en vanillesuiker.  Voeg dan het citroensap toe en roer goed door. Laat de rozijnen uitlekken op een stuk keukenpapier of een theedoek. Voeg dan de appel en de rozijnen bij de kaneel mix en mix goed door. Smeer een bakblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed het bakblik met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en strooi wat paneermeel over de bodem. Verdeel dan de appel en rozijnen over de bodem. Smeer de zijkanten van het bladerdeeg in met ei.
Voor de crumble kneed je met je vingertoppen de koude boter door de bloem. Voeg de suiker toe en kneed nog even door totdat er allemaal deeg kruimels ontstaan. Strooi de kruimels over de taart en zet deze in de oven voor ongeveer 40 min. Dit kan per oven wat verschillen. Laat afkoelen als je de taart uit de oven haalt. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten