woensdag 10 december 2014

"Snelle" pasta genovese en mini rollades


Ik hou van pasta's: snel, simpel en lekker! Dit noem ik een snelle versie omdat ik de pesto uit een potje gebruik. Niet dat dat verkeerd is, in tegendeel het is makkelijk en ook super lekker. Maar als je je eigen pesto maakt is het uiteraard nóg lekkerder. Je kan ook de schnitzel vervangen door kip en de ontbijtspek door bijvoorbeeld parmaham of een andere ham.


Benodigdheden (4 personen):
2 ongepaneerde varkenssschnitzels, redelijk grote of dikke
2 el pesto genovese
1 bol mozzarella, in ongeveer 8 plakjes
12 plakjes ontbijtspek
300 gr tagliatelle
1/2 potje pesto genovese
1/2 ui, gesnipperd
peper
olijfolie
cocktail prikkers
bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de schnitzels tussen twee stukken bakpapier en sla met een pan of deegroller plat. Zo wordt én je vlees malser én groter. Doe dit ook met de andere schnitzel. Snijd dan elke schnitzel in tweeën. Leg 3 plakjes ontbijtspek dakpansgewijs over elkaar. Leg hier een schnitzel op en bestrooi met peper. Besmeer deze met pesto en leg dan 2 plakjes mozzarella erop. Rol het vlees in de spek op en prik er een prikker in. Maak nu ook de 3 andere rollades.
Verhit olie in een pan en bak de rollades aan alle kanten bruin aan. Leg ze in de ovenschaal en bak de rollades af in een voorverwarmde oven in 20 min verder gaar. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bak in dezelfde pan waar je de rollades in hebt gebakken een uitje glazig en voeg dan de pesto toe. Verwarm dit op laag vuur en meng goed door. Voeg dan de pasta toe en mix het door elkaar. Verdeel dit over 4 borden en leg er een mini rollade bij. Enjoy!

Bron: jumbo kerstuitgave (gedeeltelijk dan ;))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten