donderdag 22 januari 2015

Double chocolate cake


Isn't she lovely? Jaa dat is deze "Double"chocolate cake zeker! Een stuk van deze cake en je dag is gelijk goed en ja dat kan ik zeggen aangezien ik er zelf best wat van gesnoept heb hahaha. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat hou ik toch van chocolade. Deze cake is romig en gooey (in het engels klinkt het veel beter), smelt-in-je-mond-glazuur en dan het frisse van een jam ertussen. Ja deze ga ik zeker weten vaker maken.


Benodigdheden:
225 gr zelfrijzend bakmeel
4 el cacaopoeder
175 gr witte basterdsuiker
100 gr boter
30 gr roomboter
100 gr pure chocolade (72% cacao)
125 gr melk chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
2 eieren, los geklopt
2 eidooiers
50 ml slagroom
2 el poedersuiker
paar druppels vanille extract
mespunt zout

Bereidingswijze:
Bekleed de springvorm bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 C. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom. Doe de suiker, de boter, 100 gram pure chocolade en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de melk toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Roer de eieren erdoor. Schenk in de vorm en bak circa 55 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een saté prikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog? Dan is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in circa 1 1/2 uur volledig afkoelen. Breek de melk chocolade in stukken en smelt het au bain-marie. Voeg de 30 gr boter en de eidooiers toe. Verwarm nog steeds au bain-marie tot het mengsel dikker wordt en mix goed door met een garde. Voeg nu de slagroom, poedersuiker en vanille extract toe. Mix nog even goed door. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hier het mengsel in. Laat even een half uurtje afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderkant met bijvoorbeeld jam of slagroom of eventueel wat chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar. Giet de wat afgekoelde chocolade over de cake en laat het even staan en hard worden. Heel even wachten nog en enjoy! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten