donderdag 9 april 2015

"Cake" pudding


Ik had een (hele, mooie en lekkere hello kitty) taart gemaakt voor een vriendinnetje van mij. Om een mooie vorm te krijgen moest ik wat cake wegsnijden. Ik vond het zonde om het weg te gooien en besloot om een soort brood-pudding van te maken maar dan met cake ; D! Ik heb het drie dagen in aluminiumfolie bewaard, zodat het een klein beetje oudbakken was. Dat werkt bij dit recept het beste; oudbakken brood, cake of croissants. Met verse cake of brood zou het een hele slappe drappige cake-pudding worden.
Wat ruikt het ook weer geweldig in huis als dit in de oven staat. Moet je je eens voorstellen hoe het smaakt: die lekkere vanille cake, met caramel-pudding saus en een vleugje kaneel en het knapperige van de rietsuiker.... ja genieten!

Benodigdheden:
100 gr suiker
2 el water (2 x 15 ml)
oude cake (of brood/croissants)
175 ml slagroom, kamertemperatuur
75 ml volle melk, kamertemperatuur
2 eieren, losgeklopt en kamertemperatuur
1 el kaneel
2 tl rietsuiker

optioneel:
2 el bourbon of amaretto

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur de croissants in stukken en doe ze in een kleine, ingevette ovenschaal (inhoud ongeveer een halve liter). Doe de suiker en het water in een pannetje en schud het pannetje tot de suiker is opgelost. Zet het pannetje op een matig tot hoog vuur. Laat het suikerwater karameliseren door het te laten inkoken tot het een mooi gouden kleurtje heeft; dit duurt 3 tot 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer eerst de room erdoor. Trek je niets aan van het gespetter en gesis. Voeg dan de melk (en eventueel de amaretto) en de kaneel toe en klop goed door. Meng dan al kloppend de eieren erdoor. Giet dit mengsel direct over de stukken croissant in het schaaltje en laat 10 min. staan. Strooi de rietsuiker erover heen en zet dan het schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten