vrijdag 22 mei 2015

Rum-fudge vanilla cake


Dit is echt een heerlijke soort van sticky toffee-achtige cake. Lekker moist zoals ze dat in het engels zeggen. Die geur ook van de cake als die uit de oven komt. Ik altijd maar zeurend over de geur hahahah, maar het is toch ook heerlijk als je een huis binnenkomt en het ruikt naar cake of ander lekker eten. Vind ik wel in ieder geval! Dit is ook echt wel een comfort food... Wanneer het zo'n vervelend en/of zelfs druilerige dag is, maak je dit, met een bolletje (meerdere kan natuurlijk ook, ligt eraan hoe slecht je dag is ;) ) vanille ijs en wat slagroom. Nou mijn dag zou weer een stuk beter zijn hahaha. Ik zou zeggen probeer hem eens uit!


Benodigdheden:
voor de fudge:    
400 gr gecondenseerde melk  (1 blik)
500 gr fijne suiker
150 gr boter
2 tl vanille extract
2 tl rum (extract)
voor de cake:
75 gr boter, kamertemperatuur
75 gr suiker
3 eieren
125 gr bloem, gezeefd        
1 goede tl bakpoeder
1/2 dl olie
Verdiering:
1 caramac


1 ronde springvorm 20 cm


Bereidingswijze:
Voor de fudge:
Voeg alles samen in een pan behalve de extract en laat langzaam smelten. Laat het koken voor ongeveer 20 minuten en blijf ondertussen goed roeren. Laat dit 5 minuten afkoelen. Mix dan de mix met een mixer, totdat het geen gladde massa meer is. Verdeel de mix in tweeën en mix 1 gedeelte met vanille extract en zet afgedekt en houdt apart en voeg aan de andere helft de rum toe en mix goed door. Laat 2-3 uur hard(er) worden op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter en suiker luchtig. Klop dan 1 voor 1 de eieren door de mix, dan blijft het deeg luchtig. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix goed door. Voeg de olie toe en mix een laatste keer door. Vul het bakblik voor de helft met cake mix. Schep daarbovenop de rum fudge (misschien niet alles). Dek dit weer af met de laatste cakemix. Bak in ongeveer 60 min goudbruin en gaar. Laat het afkoelen. Serveer de cake ondersteboven met wat caramac erover verkruimeld. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten